The Prisoner

"The object of The Prisoner was to create a feeling of unrest about life today... Laws will not change the personal convictions and predjudices of anyone... If The Prisoner has a special message it is simply that we are all prisoners and cannot escape from our personal form of captivity."

– Patrick McGoohan

The Prisoner on 17-osainen irlantilaisjuurisen näyttelijä Patrick McGoohanin luoma surrealistinen ja scifivaikutteinen trilleri, joka rikkoi käytännössä kaikki aikansa perinteiset televisiosarjojen ja elokuvien säännöt. Vaikka se tuotettiin ja esitettiin vuosina 1966 – 1968, herättää se vuosikymmenien jälkeen edelleen väittelyitä tulkinnoistaan – ja erityisesti kaikkien aikojen kiistellyimpiin kuuluvasta lopustaan. McGoohan näytteli itse pääosan, toimi sarjan tuottajana, ja vielä kirjoitti ja ohjasi useita keskeisimmistä jaksoista.

The Prisoner kertoo nimettömästä, liikaa tietävästä salaisesta agentista, joka palveluksesta erottuaan joutuu salaperäiseen paikkaan nimeltään Kylä (The Village), jonka asukkaita kutsutaan nimien sijasta numeroilla. Sarja on hyvin ainutlaatuinen; sen omaleimaista tunnelmaa kuvaa paranoia, surrealismi ja jopa psykedelia, eikä sitä edelleenkään juuri pysty vertaamaan mihinkään muuhun TV-sarjaan tai elokuvaan.

Sivusto sisältää juonipaljastuksia.